Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR RIBS
- 1,5 kg vepřových žeber
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce uzené papriky
- 1 lžíce kuliček koriandru na žebra a 1 lžíce kuliček na marinádu
INGREDIENTS FOR MARINADE
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g medu
- 6 lžic jablečného octa
- 60 g rajského protlaku
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce uzené papriky
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
INSTRUCTIONS FOR MARINADE
- 1V pánvi na vyšším ohni nasucho opražíme koriandrová semínka. Stále mícháme. Jakmile kuličky začnou praskat, vsypeme je do misky nebo hmoždíře a lehce podrtíme. Smícháme s ostatními surovinami na marinádu.
INSTRUCTIONS FOR RIBS
- 1Žebra zbavíme vnitřních blan a rozřízneme je podél kostí na jednotlivé kusy. Vložíme je do hrnce, přidáme celer, sůl a koření. Přilijeme do hrnce tolik vody, aby dosahovala 1 cm nad žebra. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň pod třetinu a vaříme 1 hodinu nebo dokud není maso měkké. Poté žebra vyndáme a necháme částečně zchladnout v pokojové teplotě.
- 2Troubu rozehřejeme na 220 ˚C.
- 3Žebra důkladně potřeme marinádou ze všech stran a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do rozehřáté trouby na 5 minut. Poté žebra potřeme zbylou marinádou a pečeme dalších 5 minut.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
