Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 700 g vepřových jater
  • čerstvě mletý pepř
  • 100 g oloupané cibule
  • 120 g klobásy chorizo
  • 20 g oloupaného česneku
  • 10 snítek tymiánu
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 200 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

POSTUP

  • 1
    Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké měsíčky. Chorizo oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Česnek nakrájíme na jemné plátky. Snítky tymiánu svážeme pevně kuchyňským provázkem.
  • 2
    Játra nakrájíme na 8 plátků a opepříme je z obou stran. Ve velké hluboké pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a játra na něm postupně opečeme z každé strany 1 minutu. Dáme je stranou na talíř.
  • 3
    Stáhneme oheň na polovinu, do výpeku v pánvi přidáme nakrájené chorizo a za častého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme nakrájenou cibuli a svazek tymiánu. Oheň stáhneme pod polovinu a restujeme 4 minuty. Přidáme česnek a restujeme další 2 minuty. Často mícháme.
  • 4
    Přilijeme víno a necháme ho zcela vyvařit. Přilijeme 300 ml vody, osolíme a necháme vařit 1 minutu. Přidáme játra, přiklopíme pánev poklicí, stáhneme oheň na třetinu a necháme dusit 10 minut. Nakonec vmícháme nakrájenou petržel.
Tip
Místo choriza můžete použít čabajku nebo jinou pikantní klobásu.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM