Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 700 g vepřových jater
- 120 g klobásy chorizo
- 100 g oloupané cibule
- 20 g oloupaného česneku
- 200 ml suchého bílého vína
- 10 snítek tymiánu
- 5 lžic rostlinného oleje
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké měsíčky. Chorizo oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Česnek nakrájíme na jemné plátky. Snítky tymiánu svážeme pevně kuchyňským provázkem.
- 2Játra nakrájíme na 8 plátků a opepříme je z obou stran. Ve velké hluboké pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a játra na něm postupně opečeme z každé strany 1 minutu. Dáme je stranou na talíř.
- 3Stáhneme oheň na polovinu, do výpeku v pánvi přidáme nakrájené chorizo a za častého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme nakrájenou cibuli a svazek tymiánu. Oheň stáhneme pod polovinu a restujeme 4 minuty. Přidáme česnek a restujeme další 2 minuty. Často mícháme.
- 4Přilijeme víno a necháme ho zcela vyvařit. Přilijeme 300 ml vody, osolíme a necháme vařit 1 minutu. Přidáme játra, přiklopíme pánev poklicí, stáhneme oheň na třetinu a necháme dusit 10 minut. Nakonec vmícháme nakrájenou petržel.
Tip
Místo choriza můžete použít čabajku nebo jinou pikantní klobásu.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef