4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 700 g vepřových jater
  • 120 g klobásy chorizo
  • 100 g oloupané cibule
  • 20 g oloupaného česneku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 10 snítek tymiánu
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké měsíčky. Chorizo oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Česnek nakrájíme na jemné plátky. Snítky tymiánu svážeme pevně kuchyňským provázkem.
  • 2Játra nakrájíme na 8 plátků a opepříme je z obou stran. Ve velké hluboké pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a játra na něm postupně opečeme z každé strany 1 minutu. Dáme je stranou na talíř.
  • 3Stáhneme oheň na polovinu, do výpeku v pánvi přidáme nakrájené chorizo a za častého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme nakrájenou cibuli a svazek tymiánu. Oheň stáhneme pod polovinu a restujeme 4 minuty. Přidáme česnek a restujeme další 2 minuty. Často mícháme.
  • 4Přilijeme víno a necháme ho zcela vyvařit. Přilijeme 300 ml vody, osolíme a necháme vařit 1 minutu. Přidáme játra, přiklopíme pánev poklicí, stáhneme oheň na třetinu a necháme dusit 10 minut. Nakonec vmícháme nakrájenou petržel.
Tip
Místo choriza můžete použít čabajku nebo jinou pikantní klobásu.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

700 g vepřových jater

Vepřová játra bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

120 g klobásy chorizo

Klobása chorizo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g oloupané cibule

 

20 g oloupaného česneku

 

200 ml suchého bílého vína

 

10 snítek tymiánu

 

5 lžic rostlinného oleje

 

1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.