4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g vepřových jater
  • 200 g oloupané cibule
  • 100 g menších žampionů
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 10 g oloupaného česneku
  • 100 ml smetany, min. 31%
  • 10 snítek tymiánu
  • 8 lžic rostlinného oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 zarovnaná lžička soli

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Žampiony nakrájíme na čtvrtiny, hlívu natrháme na větší kousky. V pánvi na středním ohni rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme houby a za častého míchání je restujeme 10 minut. Stáhneme z ohně a dáme stranou.
  • 2Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Snítky tymiánu svážeme pevně kuchyňským provázkem. Játra nakrájíme na menší plátky silné 1,5 cm a široké 4 cm.
  • 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 5 lžic oleje, přidáme cibuli a za častého míchání restujeme dozlatova. Přidáme nakrájená játra a pepř a restujeme 1 minutu. Přidáme česnek, svazek tymiánu a za častého míchání restujeme 1 minutu.
  • 4Přidáme mouku a za stálého míchání restujeme další 1 minutu. Přidáme 500 ml vody, promícháme plochou vařečkou tak, aby se případný nápek na dně kastrolu ve vodě rozpustil, a přivedeme k varu. Oheň stáhneme na minimum a necháme vařit 25 minut.
  • 5Vyndáme svazek tymiánu, přidáme orestované houby a sůl, přilijeme smetanu, promícháme, zvýšíme oheň a přivedeme k varu. Poté stáhneme oheň na třetinu a vaříme 2 minuty. Přidáme citronovou šťávu, promícháme a vaříme ještě 1 minutu.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

600 g vepřových jater

Vepřová játra bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g oloupané cibule

Cibule bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g menších žampionů

 

100 g hlívy ústřičné

 

10 g oloupaného česneku

 

100 ml smetany, min. 31%

 

10 snítek tymiánu

 

8 lžic rostlinného oleje

 

1 lžíce hladké mouky

 

1 lžíce citronové šťávy

 

1 lžička čerstvě mletého pepře

 

1 zarovnaná lžička soli

 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.