Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g vepřových jater
  • 100 g menších žampionů
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 8 lžic rostlinného oleje
  • 200 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 10 snítek tymiánu
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml smetany, min. 31%
  • 1 zarovnaná lžička soli
  • 1 lžíce citronové šťávy

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Žampiony nakrájíme na čtvrtiny, hlívu natrháme na větší kousky. V pánvi na středním ohni rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme houby a za častého míchání je restujeme 10 minut. Stáhneme z ohně a dáme stranou.
  • 2
    Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Snítky tymiánu svážeme pevně kuchyňským provázkem. Játra nakrájíme na menší plátky silné 1,5 cm a široké 4 cm.
  • 3
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 5 lžic oleje, přidáme cibuli a za častého míchání restujeme dozlatova. Přidáme nakrájená játra a pepř a restujeme 1 minutu. Přidáme česnek, svazek tymiánu a za častého míchání restujeme 1 minutu.
  • 4
    Přidáme mouku a za stálého míchání restujeme další 1 minutu. Přidáme 500 ml vody, promícháme plochou vařečkou tak, aby se případný nápek na dně kastrolu ve vodě rozpustil, a přivedeme k varu. Oheň stáhneme na minimum a necháme vařit 25 minut.
  • 5
    Vyndáme svazek tymiánu, přidáme orestované houby a sůl, přilijeme smetanu, promícháme, zvýšíme oheň a přivedeme k varu. Poté stáhneme oheň na třetinu a vaříme 2 minuty. Přidáme citronovou šťávu, promícháme a vaříme ještě 1 minutu.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM