Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g vepřových jater
- 100 g menších žampionů
- 100 g hlívy ústřičné
- 8 lžic rostlinného oleje
- 200 g oloupané cibule
- 10 g oloupaného česneku
- 10 snítek tymiánu
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany, min. 31%
- 1 zarovnaná lžička soli
- 1 lžíce citronové šťávy
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Žampiony nakrájíme na čtvrtiny, hlívu natrháme na větší kousky. V pánvi na středním ohni rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme houby a za častého míchání je restujeme 10 minut. Stáhneme z ohně a dáme stranou.
- 2Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Snítky tymiánu svážeme pevně kuchyňským provázkem. Játra nakrájíme na menší plátky silné 1,5 cm a široké 4 cm.
- 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 5 lžic oleje, přidáme cibuli a za častého míchání restujeme dozlatova. Přidáme nakrájená játra a pepř a restujeme 1 minutu. Přidáme česnek, svazek tymiánu a za častého míchání restujeme 1 minutu.
- 4Přidáme mouku a za stálého míchání restujeme další 1 minutu. Přidáme 500 ml vody, promícháme plochou vařečkou tak, aby se případný nápek na dně kastrolu ve vodě rozpustil, a přivedeme k varu. Oheň stáhneme na minimum a necháme vařit 25 minut.
- 5Vyndáme svazek tymiánu, přidáme orestované houby a sůl, přilijeme smetanu, promícháme, zvýšíme oheň a přivedeme k varu. Poté stáhneme oheň na třetinu a vaříme 2 minuty. Přidáme citronovou šťávu, promícháme a vaříme ještě 1 minutu.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef