• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

MASO

  • 1 kg zadního hovězího
  • 500 g oloupané cibule
  • 180 g plátků slaniny
  • 100 g dijonské hořčice
  • 100 g rostlinného oleje
  • 4 g tymiánu
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 100 ml smetany, min. 31%
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžíce kuliček černého pepře
  • jíška
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

OMELETA

  • 4 vejce
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 lžíce najemno nakrájeného estragonu
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • čerstvě mletého pepře
  • špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • alobal
  • potravinářskou fólii
  • kuchyňský provázek

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA OMELETU

  • 1V misce rozšleháme vidličkou vejce, přidáme hrášek, sůl, pepř a estragon a promícháme.
  • 2V nepřilnavé pánvi na nižším ohni rozehřejeme olej, vlijeme na ni vaječnou směs a pomalu osmažíme z jedné strany jen tak, aby povrch omelety nebyl syrový. Dáme stranou na talíř.

POSTUP NA MASO

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2Maso podélně nařízneme do dvou třetin a rozložíme ho jako knihu. Přikryjeme potravinářskou fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepeme ho stejnoměrně na výšku 1 cm. Maso po celé ploše osolíme, opepříme a potřeme 40 g hořčice. Na maso vyskládáme slaninu a na ni položíme připravenou omeletu. Maso zarolujeme a pevně převážeme kuchyňským provázkem. Roládu po celé ploše osolíme.
  • 3Cibuli nakrájíme najemno. V rendlíku na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme cibuli a 20 minut ji za častého míchání restujeme dohněda. Přidáme zbylou hořčici, koření a bylinky a promícháme. Přilijeme víno a necháme ho svařit na polovinu objemu. Přilij 800 ml vody, přivedeme k varu a necháme 2 minuty vařit. Poté nalijeme obsah rendlíku do pekáče.
  • 4Do pekáče položíme roládu, přetáhneme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 2,5 hodiny doměkka. Maso v polovině pečení otočíme a pekáč opět přikryjeme alobalem.
  • 5Šťávu z pekáče přecedíme do rendlíku, přidáme jíšku, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na čtvrtinu a vaříme 20 minut. Šťávu tak svaříme na objem 500 ml. Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a vaříme 30 vteřin. Stáhneme z ohně, důkladně rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto. Dle chuti osolíme. Hotovou omáčkou přelijeme nakrájenou roládu.
     
     
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

MASO

1 kg zadního hovězího
500 g oloupané cibule
180 g plátků slaniny
 
100 g dijonské hořčice
 
100 g rostlinného oleje
 
4 g tymiánu
 
300 ml suchého bílého vína
 
100 ml smetany, min. 31%
 
5 kuliček nového koření
 
3 bobkové listy
 
1 lžíce kuliček černého pepře
 
jíška
 
čerstvě mletý pepř
 
sůl
 

OMELETA

4 vejce
 
200 g mraženého hrášku
 
1 lžíce najemno nakrájeného estragonu
 
1 lžíce rostlinného oleje
 
čerstvě mletého pepře
 
špetka soli
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

alobal
 
potravinářskou fólii
 
kuchyňský provázek
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.