Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

MASO

  • 1 kg zadního hovězího
  • 500 g oloupané cibule
  • 180 g plátků slaniny
  • 100 g dijonské hořčice
  • 100 g rostlinného oleje
  • 4 g tymiánu
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 100 ml smetany, min. 31%
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžíce kuliček černého pepře
  • jíška
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

OMELETA

  • 4 vejce
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 lžíce najemno nakrájeného estragonu
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • čerstvě mletého pepře
  • špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • alobal
  • potravinářskou fólii
  • kuchyňský provázek

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA OMELETU

  • 1V misce rozšleháme vidličkou vejce, přidáme hrášek, sůl, pepř a estragon a promícháme.
  • 2V nepřilnavé pánvi na nižším ohni rozehřejeme olej, vlijeme na ni vaječnou směs a pomalu osmažíme z jedné strany jen tak, aby povrch omelety nebyl syrový. Dáme stranou na talíř.

POSTUP NA MASO

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2Maso podélně nařízneme do dvou třetin a rozložíme ho jako knihu. Přikryjeme potravinářskou fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepeme ho stejnoměrně na výšku 1 cm. Maso po celé ploše osolíme, opepříme a potřeme 40 g hořčice. Na maso vyskládáme slaninu a na ni položíme připravenou omeletu. Maso zarolujeme a pevně převážeme kuchyňským provázkem. Roládu po celé ploše osolíme.
  • 3Cibuli nakrájíme najemno. V rendlíku na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme cibuli a 20 minut ji za častého míchání restujeme dohněda. Přidáme zbylou hořčici, koření a bylinky a promícháme. Přilijeme víno a necháme ho svařit na polovinu objemu. Přilij 800 ml vody, přivedeme k varu a necháme 2 minuty vařit. Poté nalijeme obsah rendlíku do pekáče.
  • 4Do pekáče položíme roládu, přetáhneme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 2,5 hodiny doměkka. Maso v polovině pečení otočíme a pekáč opět přikryjeme alobalem.
  • 5Šťávu z pekáče přecedíme do rendlíku, přidáme jíšku, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na čtvrtinu a vaříme 20 minut. Šťávu tak svaříme na objem 500 ml. Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a vaříme 30 vteřin. Stáhneme z ohně, důkladně rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto. Dle chuti osolíme. Hotovou omáčkou přelijeme nakrájenou roládu.
     
     
     
     
     
     
     
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

MASO

1 kg zadního hovězího

Hovězí zadní bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

500 g oloupané cibule

Cibule bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

180 g plátků slaniny

 

100 g dijonské hořčice

 

100 g rostlinného oleje

 

4 g tymiánu

 

300 ml suchého bílého vína

 

100 ml smetany, min. 31%

 

5 kuliček nového koření

 

3 bobkové listy

 

1 lžíce kuliček černého pepře

 

jíška

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

OMELETA

4 vejce

 

200 g mraženého hrášku

 

1 lžíce najemno nakrájeného estragonu

 

1 lžíce rostlinného oleje

 

čerstvě mletého pepře

 

špetka soli

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

alobal

 

potravinářskou fólii

 

kuchyňský provázek

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.