Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR MEAT
- 1 kg zadního hovězího
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 100 g dijonské hořčice
- 500 g oloupané cibule
- 100 g rostlinného oleje
- 1 lžíce kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 4 g tymiánu
- 300 ml suchého bílého vína
- jíška
- 100 ml smetany, min. 31%
- 180 g plátků slaniny
INGREDIENTS FOR OMELETTE
- 4 vejce
- 200 g mraženého hrášku
- čerstvě mletého pepře
- špetka soli
- 1 lžíce najemno nakrájeného estragonu
- 1 lžíce rostlinného oleje
YOU ALSO NEED
- potravinářskou fólii
- kuchyňský provázek
- alobal
PAIRING DISHES WITH WINE
- K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
INSTRUCTIONS FOR OMELETTE
- 1V misce rozšleháme vidličkou vejce, přidáme hrášek, sůl, pepř a estragon a promícháme.
- 2V nepřilnavé pánvi na nižším ohni rozehřejeme olej, vlijeme na ni vaječnou směs a pomalu osmažíme z jedné strany jen tak, aby povrch omelety nebyl syrový. Dáme stranou na talíř.
INSTRUCTIONS FOR MEAT
- 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
- 2Maso podélně nařízneme do dvou třetin a rozložíme ho jako knihu. Přikryjeme potravinářskou fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepeme ho stejnoměrně na výšku 1 cm. Maso po celé ploše osolíme, opepříme a potřeme 40 g hořčice. Na maso vyskládáme slaninu a na ni položíme připravenou omeletu. Maso zarolujeme a pevně převážeme kuchyňským provázkem. Roládu po celé ploše osolíme.
- 3Cibuli nakrájíme najemno. V rendlíku na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme cibuli a 20 minut ji za častého míchání restujeme dohněda. Přidáme zbylou hořčici, koření a bylinky a promícháme. Přilijeme víno a necháme ho svařit na polovinu objemu. Přilij 800 ml vody, přivedeme k varu a necháme 2 minuty vařit. Poté nalijeme obsah rendlíku do pekáče.
- 4Do pekáče položíme roládu, přetáhneme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 2,5 hodiny doměkka. Maso v polovině pečení otočíme a pekáč opět přikryjeme alobalem.
- 5Šťávu z pekáče přecedíme do rendlíku, přidáme jíšku, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na čtvrtinu a vaříme 20 minut. Šťávu tak svaříme na objem 500 ml. Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a vaříme 30 vteřin. Stáhneme z ohně, důkladně rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto. Dle chuti osolíme. Hotovou omáčkou přelijeme nakrájenou roládu.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
