Skip navigation

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR MEAT

  • 1 kg zadního hovězího
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 100 g dijonské hořčice
  • 500 g oloupané cibule
  • 100 g rostlinného oleje
  • 1 lžíce kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 4 g tymiánu
  • 300 ml suchého bílého vína
  • jíška
  • 100 ml smetany, min. 31%
  • 180 g plátků slaniny

INGREDIENTS FOR OMELETTE

  • 4 vejce
  • 200 g mraženého hrášku
  • čerstvě mletého pepře
  • špetka soli
  • 1 lžíce najemno nakrájeného estragonu
  • 1 lžíce rostlinného oleje

YOU ALSO NEED

  • potravinářskou fólii
  • kuchyňský provázek
  • alobal

PAIRING DISHES WITH WINE

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

INSTRUCTIONS FOR OMELETTE

  • 1
    V misce rozšleháme vidličkou vejce, přidáme hrášek, sůl, pepř a estragon a promícháme.
  • 2
    V nepřilnavé pánvi na nižším ohni rozehřejeme olej, vlijeme na ni vaječnou směs a pomalu osmažíme z jedné strany jen tak, aby povrch omelety nebyl syrový. Dáme stranou na talíř.

INSTRUCTIONS FOR MEAT

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2
    Maso podélně nařízneme do dvou třetin a rozložíme ho jako knihu. Přikryjeme potravinářskou fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepeme ho stejnoměrně na výšku 1 cm. Maso po celé ploše osolíme, opepříme a potřeme 40 g hořčice. Na maso vyskládáme slaninu a na ni položíme připravenou omeletu. Maso zarolujeme a pevně převážeme kuchyňským provázkem. Roládu po celé ploše osolíme.
  • 3
    Cibuli nakrájíme najemno. V rendlíku na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme cibuli a 20 minut ji za častého míchání restujeme dohněda. Přidáme zbylou hořčici, koření a bylinky a promícháme. Přilijeme víno a necháme ho svařit na polovinu objemu. Přilij 800 ml vody, přivedeme k varu a necháme 2 minuty vařit. Poté nalijeme obsah rendlíku do pekáče.
  • 4
    Do pekáče položíme roládu, přetáhneme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 2,5 hodiny doměkka. Maso v polovině pečení otočíme a pekáč opět přikryjeme alobalem.
  • 5
    Šťávu z pekáče přecedíme do rendlíku, přidáme jíšku, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na čtvrtinu a vaříme 20 minut. Šťávu tak svaříme na objem 500 ml. Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a vaříme 30 vteřin. Stáhneme z ohně, důkladně rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto. Dle chuti osolíme. Hotovou omáčkou přelijeme nakrájenou roládu.
     
     
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR MEAT

INGREDIENTS FOR OMELETTE

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE