Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR MEAT

  • 1 kg zadního hovězího
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 100 g dijonské hořčice
  • 500 g oloupané cibule
  • 100 g rostlinného oleje
  • 1 lžíce kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 4 g tymiánu
  • 300 ml suchého bílého vína
  • jíška
  • 100 ml smetany, min. 31%
  • 180 g plátků slaniny

INGREDIENTS FOR OMELETTE

  • 4 vejce
  • 200 g mraženého hrášku
  • čerstvě mletého pepře
  • špetka soli
  • 1 lžíce najemno nakrájeného estragonu
  • 1 lžíce rostlinného oleje

YOU ALSO NEED

  • potravinářskou fólii
  • kuchyňský provázek
  • alobal

PAIRING DISHES WITH WINE

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

INSTRUCTIONS FOR OMELETTE

  • 1
    V misce rozšleháme vidličkou vejce, přidáme hrášek, sůl, pepř a estragon a promícháme.
  • 2
    V nepřilnavé pánvi na nižším ohni rozehřejeme olej, vlijeme na ni vaječnou směs a pomalu osmažíme z jedné strany jen tak, aby povrch omelety nebyl syrový. Dáme stranou na talíř.

INSTRUCTIONS FOR MEAT

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2
    Maso podélně nařízneme do dvou třetin a rozložíme ho jako knihu. Přikryjeme potravinářskou fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepeme ho stejnoměrně na výšku 1 cm. Maso po celé ploše osolíme, opepříme a potřeme 40 g hořčice. Na maso vyskládáme slaninu a na ni položíme připravenou omeletu. Maso zarolujeme a pevně převážeme kuchyňským provázkem. Roládu po celé ploše osolíme.
  • 3
    Cibuli nakrájíme najemno. V rendlíku na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme cibuli a 20 minut ji za častého míchání restujeme dohněda. Přidáme zbylou hořčici, koření a bylinky a promícháme. Přilijeme víno a necháme ho svařit na polovinu objemu. Přilij 800 ml vody, přivedeme k varu a necháme 2 minuty vařit. Poté nalijeme obsah rendlíku do pekáče.
  • 4
    Do pekáče položíme roládu, přetáhneme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 2,5 hodiny doměkka. Maso v polovině pečení otočíme a pekáč opět přikryjeme alobalem.
  • 5
    Šťávu z pekáče přecedíme do rendlíku, přidáme jíšku, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na čtvrtinu a vaříme 20 minut. Šťávu tak svaříme na objem 500 ml. Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a vaříme 30 vteřin. Stáhneme z ohně, důkladně rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto. Dle chuti osolíme. Hotovou omáčkou přelijeme nakrájenou roládu.
     
     
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR MEAT

INGREDIENTS FOR OMELETTE

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE