Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY

  • 500 g mletého hovězího krku
  • 150 g uzeného eidamu
  • 130 g slaniny
  • 120 g strouhanky
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 80 g cibule
  • 4 lžíce smetany, min. 31%
  • 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 200 ˚C.
  • 2
    Maso umeleme nahrubo.
  • 3
    Slaninu a sýr nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Cibuli nakrájíme najemno.
  • 4
    V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme slaninu a cibuli a za častého míchání restujeme 2 minuty. Dáme do mísy. Přidáme zbylé suroviny, důkladně promícháme a rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme šišky o váze 30 g.
  • 5
    Plech vyložíme pečicím papírem a na něj vyskládáme masové šišky. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut.

TIP

Z masa nejprve vytvořte placičku a osmažte ji na 1 lžíci oleje v pánvi. Nechte částečně vychladnout a ochutnejte. Tak zjistíte, zda je maso dostatečně ochucené. Maso případně dochuťte solí.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef