6 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

ŠIŠKY

  • 1 kg brambor, varný typ C
  • 250 g hrubé mouky a hrubá mouka na podsypání těsta
  • 2 vejce
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 2 lžíce sádla na hotové knedlíky
  • sůl

NA DOKONČENÍ

  • 1 lžíce sádla
  • strouhanka na obalení šišek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Do většího hrnce dáme vařit dobře osolenou vodu.
  • 2Ve druhém hrnci uvaříme brambory ve slupce do poloměkka. Když vychladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno na vál nebo do velké mísy. Přidáme škrob, mouku, vejce, 1 lžičku soli a co nejrychleji vymícháme vařečkou nebo ručně měkčí, ale kompaktní těsto.
  • 3Na pomoučeném stole či válu z těsta vyválíme váleček o průměru 2 cm. Z něho nakrájíme válečky (šišky) dlouhé 6–8 cm.
  • 4Šišky ihned vkládáme do osolené vroucí vody. Vaříme 6–7 minut. Hotové šišky vyjmeme děrovanou naběračkou z vody a dáme je na plech s rozehřátým sádlem, ve kterém je obalíme, aby neokoraly.
  • 5Na středním ohni rozehřejeme pánev, přidáme strouhanku a za neustálého míchání ji nasucho opečeme dozlatova. Opečenou strouhanku přesypeme do mísy.
  • 6Před podáváním šišky postupně opečeme dozlatova na vyšším ohni v pánvi na lžíci sádla a ještě horké je ze všech stran obalíme v připravené strouhance.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

ŠIŠKY

1 kg brambor, varný typ C

Brambory varný typ C bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

250 g hrubé mouky a hrubá mouka na podsypání těsta

Hrubá mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 vejce

 

1 lžíce bramborového škrobu

 

2 lžíce sádla na hotové knedlíky

 

sůl

 

NA DOKONČENÍ

1 lžíce sádla

 

strouhanka na obalení šišek