SUROVINY NA KUŘECÍ KŘÍDLA

  • 750 g kuřecích křídel
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička sladké papriky
  • hladká mouka na obalení
  • rostlinný olej na smažení
  • špetka pepře
  • špetka soli

SUROVINY NA CRUDITÉS SE ZAKYSANOU SMETANOU

  • 2 stvoly řapíkatého celeru dlouhé 10 cm
  • 2 menší mrkve
  • špalík bílé ředkve dlouhý 10 cm
  • ½ stroužku česneku
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňské papíry

POSTUP NA KUŘECÍ KŘÍDLA

  • 1
    Z kuřecích křídel odkrojíme letky a křídla rozřízneme v kloubu.
  • 2
    V misce promícháme balzamikový ocet, sladkou papriku, sůl a pepř, přidáme připravená křídla, promícháme a dáme stranou.
  • 3
    V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
  • 4
    Křídla obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Osmažíme je zcela ponořená v rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut. Hotová křídla vyndáme z oleje a osušíme je na kuchyňském papíru.

POSTUP NA CRUDITÉS SE ZAKYSANOU SMETANOU

  • 1
    Řapíkatý celer oloupeme a podélně rozkrojíme na 4 části.
  • 2
    Ředkev a mrkev oškrábeme a nakrájíme na hranolky stejně velké jako řapíkatý celer.
  • 3
    Česnek prolisujeme a smícháme ho se zakysanou smetanou a pažitkou. Dle chuti osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA KUŘECÍ KŘÍDLA

 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA CRUDITÉS SE ZAKYSANOU SMETANOU

 
 
 
 
 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE