Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KUŘECÍ KŘÍDLA
- 750 g kuřecích křídel
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička sladké papriky
- hladká mouka na obalení
- rostlinný olej na smažení
- špetka pepře
- špetka soli
SUROVINY NA CRUDITÉS SE ZAKYSANOU SMETANOU
- 2 stvoly řapíkatého celeru dlouhé 10 cm
- 2 menší mrkve
- špalík bílé ředkve dlouhý 10 cm
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
- pepř
- sůl
- ½ stroužku česneku
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- kuchyňské papíry
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
POSTUP NA KUŘECÍ KŘÍDLA
- 1Z kuřecích křídel odkrojíme letky a křídla rozřízneme v kloubu.
- 2V misce promícháme balzamikový ocet, sladkou papriku, sůl a pepř, přidáme připravená křídla, promícháme a dáme stranou.
- 3V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
- 4Křídla obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Osmažíme je zcela ponořená v rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut. Hotová křídla vyndáme z oleje a osušíme je na kuchyňském papíru.
POSTUP NA CRUDITÉS SE ZAKYSANOU SMETANOU
- 1Řapíkatý celer oloupeme a podélně rozkrojíme na 4 části.
- 2Ředkev a mrkev oškrábeme a nakrájíme na hranolky stejně velké jako řapíkatý celer.
- 3Česnek prolisujeme a smícháme ho se zakysanou smetanou a pažitkou. Dle chuti osolíme a opepříme.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef
