SUROVINY

  • 4 kuřecí prsní řízky supreme
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Kuřecí prsa vydatně osolíme a opepříme z obou stran.
  • 3
    Ve větší pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso v něm pečeme nejprve kůží dolů cca 4 minuty dozlatova. Maso během pečení lehce přitiskneme vařečkou ke dnu pánve, aby se kůže vypekla stejnoměrně. Stáhneme oheň na polovinu, maso obrátíme a pečeme 3 minuty dozlatova. Opečené maso položíme na plech a vložíme do trouby na 8 minut.
  • 5
    Hotové maso přendáme na prkénko a necháme 6 minut odpočinout. Poté ho nakrájíme na plátky a ihned podáváme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM