4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 plátky zadního hovězího po 200 g
  • 340 g oloupané cibule
  • 200 g směsi čerstvých hub (hlíva ústřičná, žampiony)
  • 120 g rostlinného oleje
  • 120 g oloupané šalotky
  • 20 g sušených hub
  • 10 g oloupaného česneku
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 1,5 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička kuliček černého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 15 snítek tymiánu
  • 2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli nakrájíme najemno, česnek na silnější plátky.
  • 2Plátky masa rozkrojíme napůl a vydatně je osolíme a opepříme z obou stran. V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme 80 g oleje a maso na něm postupně opečeme dozlatova z obou stran. Dáme stranou na talíř.
  • 3Do kastrolu přidáme cibuli, stáhneme oheň pod polovinu a restujeme za občasného míchání 15 minut dohněda. Přidáme česnek, koření a bylinky. Za stálého míchání restujeme 1 minutu.
  • 4Vrátíme opečené maso zpět a přilijeme víno. Plochou vařečkou seškrábeme ze dna kastrolu vzniklý nápek do tekutiny. Víno necháme zcela odvařit. Přidáme sušené houby, přilijeme 500 ml vody, promícháme, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň na minimum a necháme dusit 1,5 hodiny doměkka.
  • 5Šalotku nakrájíme napříč na plátky silné 1,5 cm. Hlívu natrháme na větší kousky. Žampiony nakrájíme na čtvrtiny. V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme zbylý olej a 2 minuty na něm restujeme nakrájenou šalotku. Přidáme houby a restujeme za občasného míchání další 2 minuty. Přidáme citronovou šťávu a mícháme půl minuty. Stáhneme z ohně.
  • 6Do kastrolu s orestovanými houbami vložíme měkké maso. Omáčku, ve které se maso dusilo, necháme 1 minutu provařit, dle chuti ji osolíme a propasírujeme přes cedník k masu a houbám. Necháme 1 minutu provařit.
Tip
Místo hovězího zadního masa můžete použít roštěnou. Větší žampiony nakrájejte na čtvrtiny nebo osminy, menší nakrájejte na poloviny.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

4 plátky zadního hovězího po 200 g

Hovězí zadní bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

340 g oloupané cibule

Cibule bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g směsi čerstvých hub (hlíva ústřičná, žampiony)

 

120 g rostlinného oleje

 

120 g oloupané šalotky

 

20 g sušených hub

 

10 g oloupaného česneku

 

150 ml suchého bílého vína

 

1,5 lžíce citronové šťávy

 

1 lžička kuliček černého pepře

 

6 kuliček nového koření

 

15 snítek tymiánu

 

2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.