Skip navigation
  • Our dear customers, we apologize, but demand for our services has skyrocketed before Christmas, and we therefore have no delivery slots available for today.
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kg zadního hovězího
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 250 g oloupané cibule
  • 150 g sušených meruněk
  • 800 g oloupané dužniny jablek
  • 8 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 1,5 lžičky mletého zázvoru
  • 10 hřebíčků
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 200 ml cideru
  • 800 ml jablečného džusu
  • 5 lžic citronové šťávy

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Maso nakrájíme na plátky silné 1 cm a lehce je rozklepeme. Po obvodu je na 4 místech nařízneme do hloubky 0,5 cm, osolíme a opepříme z obou stran.
  • 2
    Cibuli nakrájíme najemno. Meruňky rozřízneme napůl. Jablka nakrájíme na plátky silné 1 cm.
  • 3
    V kastrolu na vysokém ohni rozpálíme olej a plátky masa v něm postupně opečeme z obou stran dozlatova. Vyndáme na talíř.
  • 4
    Stáhneme oheň na polovinu, přidáme cibuli a za častého míchání restujeme do světle zlaté barvy. Přidáme rozmarýn, zázvor, hřebíček, muškátový oříšek, 1 lžičku pepře a 1 minutu mícháme. Přidáme meruňky a cider, přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Přilijeme jablečný džus a citronovou šťávu, osolíme 1 lžičkou soli a přivedeme k varu. Přidáme opečené maso, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň na třetinu a necháme dusit 1,5 hodiny. Přidáme nakrájená jablka a necháme dusit dalších 30 minut. Dle potřeby osolíme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH BEER